30 Ocak 2023 Pazartesi

Tarsus Üniversitesi Merkez Kampüste düzenlenen ve 3 gün süren "Fen ve Mühendislik Bilimlerinde TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Proje Hazırlama Eğitimi" tamamlandı. Tarsus Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı ve Tarsus Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Köse'nin yürütücülüğünde gerçekleşen TÜBİTAK 2237-A kapsamında desteklenen eğitime 10 üniversiteden 100'ün üzerinde başvuru yapıldı. Eğitimde başvuranlar arasında 40 kişi ile 3 gün boyunca teorik ve pratik çalışmalar gerçekleştirildi. Yapılan eğitime Çukurova Üniversitesi, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesinden 6 eğitimci yer aldı. Yapılan eğitimde 3 gün sonunda 8 farklı proje fikri ile ayrılan katılımcıların yeni dönemde öğrenci projelerine yönelik başvuru sayılarının artması beklenmektedir.